Så om jag ska fundera över vad Jesus skulle gjort i alla de olika situationerna och val som jag ställs inför en helt vanlig dag så får jag det potentiellt sett ganska jobbigt.

Ska jag använda papperstallrikar till min fest till helgen? Vilket kött ska jag köpa på Ica? Borde jag äta kött över huvud taget? Ska jag handla billigare produkter så att jag kan skänka bort mer pengar till det jag tror på eller se till att jag shoppar på ett etiskt sätt och därmed spenderar mer pengar? Hur ska jag ge råd till min kompis som sedan länge är okontrollerat olycklig i sitt äktenskap? Ska världssamfundet gå in med våld och se till att Kadaffi stoppas i sin framfart mot sitt eget folk? Hur mycket pengar kan jag avvara och ge bort för att stötta i katastrofen i Japan? Är Japan tillräckligt rikt för att ekonomiskt sett hantera det här på sikt? Borde jag ge mina pengar till nåt annat där pengarna behövs bättre? Vart börjar man? Skriv gärna en kommentar i relation till detta.

För några år sedan så bestämde sig ett par kompisar till mig att de skulle starta en insamlingsorganisation för att stötta ett projekt i Kambodja. Jag fanns med på ett hörn och i samband med detta fick jag en bok som heter ”The good giving guide”. Tänk om jag skulle ta att se över hur och vart jag ger pengar i samband med att jag läser den här boken? Detta har nyligen aktualiserats för mig med tanke på katastroferna i världen men också av det faktum att min församling idag har mer utgifter än intäkter, en verksamhet som är helt och hållet beroende av att människor ger. Ja, att se över mitt givande känns som en rimligt utmaning för mig just nu 🙂