Reflekterande veckobrevsläsare!

Mötte en god vän i veckan.
Han berättade att han var med i ”Anonyma klubben”…
Jag blev nyfiken och googlade på företeelsen.
Läste om hur Lou Rossling hört en kvinna berätta om en märklig händelse hon varit med om i Frankrike. När kvinnan stannat vid en betalstation på en motorväg och sträckt fram sina pengar, hade kontrollanten i luckan viftat bort dem och förklarat att föregående förare redan hade betalat för de tre efterföljande bilarna och hälsat från ”Anonyma klubben”.
Kvinnan berättade om den glädje som denna förhållandevis lilla gåva hade gett henne och uppmanade nu radiolyssnarna att ansluta sig till Anonyma klubben.
-Det där gick rakt in i mitt hjärta och jag bestämde mig genast för att gå med, säger Lou Rossling, utbildad förskollärare som sedan 18 år reser landet runt och föreläser om bland annat glädje och motivation i arbetslivet.
Det här var i mitten av 1990-talet och sedan dess har hon delat ut ett hundratal anonyma gåvor. Hon har bland annat betalat för extra båtbiljetter på färjor, bjudit okända tågresenärer på kaffe och köpt extra lotter till främlingar.
Anonyma klubben är alltså ingen förening med medlemsregister eller organisationsnummer, utan bara något som finns i idévärlden. Fördelen med att vara anonym är att syftet med gåvan aldrig är att man ska få något tillbaka själv.
Jag gjorde mitt första test på ett café i veckan. Det fungerar som maximal glädjespridare med ganska liten insats, det får ju max kosta 25-35 kr för att det inte skall kännas ansträngt att ta emot.
Själv kände jag mig glad när jag gick därifrån, servitrisen blev glad när jag berättade och antagligen den personen som en liten stund senare fick kaffe och kaka helt gratis. För att inte tala om de personer som får höra talas om det.
Så vad väntar du på, anonyma klubben välkomnar ständigt nya medlemmar och bara fantasin kan sätta gränser för när, var och hur medlemmarna dyker upp och lika snabbt försvinner.

En anonym vecka i generositetens anda önskar pastor nilsson

Vill du ha kontakt, maila mig på  pastor@slottshagskyrkan.se