Varje söndag efter gudstjänsten i Slottshagskyrkan samlas vi nere i Kärnpunkten och dricker kyrkkaffe tillsammans.

Till kaffet serveras goda bullar, kakor eller som idag, goda smörgåsar.

Här är recepten på 2 av bröden som serverades:

Fias lingonbröd 175 gr

3 ½ dl vetemjöl
3 ½ dl grovt vetemjöl el. annat grovt mjöl
2 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl solrosfrön
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
Blanda allt i en bunke

2 ägg
1 dl lingonsylt
3 ½ dl filmjölk
1 ½ dl sirap

Rör ihop torra och blöta ingredienser
Smörj en 2 l form
Grädda i en timme (med termometer 90°)

Går bra att att göra dubbel sats och hälla smeten i 3 st 1 ½ l formar.

Knäckebröd
½ dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl hela linfrön
½ dl rapsolja
2 dl fullkorns dinkelmjöl
2 dl kokande vatten
flingsalt

Blanda alla ingredienser, utom vatten och salt.
Häll över vatten och rör ihop.
Bred ut degen på 2 plåtar med bakplåtspapper.
Lägg på ett nytt bakplåtspapper på degen och platta ut.
Strö på flingsalt och platta till.
Grädda i 150° i 1 timme.

Recept från Britta Nilsson.

Du är alltid välkommen till Slottshagskyrkan på söndagsförmiddagarna. Till gudstjänst och kyrkkaffe.

X